понедељак, 26. септембар 2016.

Ricinusovo ulje i njegove namene!

Kako sam vam pisala o kokosovom ulju i videla da je taj post bio veoma citan, mislim da bi vas zanimalo takodje da saznate nesto o vise o ricinusovom ulju. Generalno koristim razne vrsta ulja sto za kosu ili negu, te cu pisati jos ovakvih postova. Planiram da izbacim i celokupnu negu svoje kose uljima, o tome vise u nekom od narednih postova.

Za mene je ricinusovo ulje u rangu za kokosovim i uvek ih stavljam zajedno. Ono ima mnoge namene za kozu, kosu i celokupno zdravlje. Takodje je jedan od cestih sastojaka raznih kozmeticikih proizvoda, sapuna, tkanina, ulja za masazu pa cak i lekova.



KOSA

1. UBRZAVA RAST

-Kazu da je ono najbolje sredstvo za brzi rast kose sto je kod mene i potvrdjeno jer odkada ga koristim kosa mi raste duplo brze. Ja lako mogu primetiti na osnovu izrastka kose posto se farbam. Ono pospesuje cirkulaciju u folikulima dlaka sto dovodi do brzeg rasta kose. Takodje sadrzi omega 6 masne kiseline koje cine kosu zdravom. Za najbolje rezultate, nanesite ulje, pokrijte kapom i ostavite da deluje preko noci. Ujutro temeljno isperite. U isto vreme popravlja rascvetale krajeve i smanjuje lomljenje kose.

2. POTAMLJIVANJE KOSE

-Njegova hidrirajuca svojstva u kombinaciji sa nutrijentima koje ono sadrzi, zadrzava vlagu u kosi te ona postaje tamnija. 
Uputstvo za upotrebu:
    1. uzmite kolicinu ricinusovog ulja velicine graska
    2. izmesajte sa regeneratorom koji koristite
    3. svaki put kada koristite ovu mesavinu nanesite podjednako po celoj duzini kose


BENEFITI ZA KOZU

1. PROBLEMI SA KOZOM ( OPEKOTINE, AKNE, FLEKE, SUVA KOZA, STRIJE... )
  
-Ukoliko imate problema sa opekotinama, bradavicama, gljivicnim infekcijama ili aknama uzmite kuglicu od vate, umocite je u ricinusovo ulje, predjite preko zahvacene regije i ostavite da deluje sat vremena. Kada prodje sat vremena isperite. Postupak ponovite ujutro i uvece.

2. BORE I FINE LINIJE

-Ricinuovo ulje stimulise proizvodnju kolagena i elastina cineci kozu mekom i hidriranom. Odlaze pojavu bora i finih linija. Da biste postigli najbolje rezultate koristite ricinusovo ulje svaki dan nakon umivanja. Ovo mozete raditi pred spavanje.

3. AKNE

-Ricinusovo ulje ima visok sadrzaj ricinoleinske kiseline koja se bori protiv bakterija izazivaca akni. Sve sto je potrebno jeste da operete lice toplom vodom kako biste otvorili pore, zatim umasirajte ulje kruznim pokretima i ostavite da deluje preko noci. Ujutro isperite hladnom vodom. 

4. HIDRATANTNO SREDSTVO

-Ovo ulje vazi za odlicno ii jeftino hidratantno sredstvo. Visoko koncentrovane masne kiseline lako prodiru u kozu i pomazu u eliminaciji suvih pecata vracajuci joj vlaznost. Za ovaj tretman vam je potrebna veoma mala doza ulja koje cete nanositi na lice svako vece. 

5. UKLANJANJE OZILJAKA

-Iako ima sporo dejstvo, moze biti trajno prirodno resenje. Masne kiseline prodiru duboko u tkivo oziljka i cine da on nestane dok istovremeno pospesuju rast zdravog tkiva oko njega.

6. STRIJE

-Jednostavno uzmite potrebnu kolicinu ricinusovog ulja i utrljajte na strije na vasem stomaku i butinama, koristite redovno kako biste dobili najbolje rezultate.

7. DEZINFEKCIONO SREDSTVO

-Ovo ulje je odlicno dezinfekciono sredstvo za otvorene rane. Posto ima antimikrobna svojstva, efikasno leci gljivicne infekcije kao sto su dermatofitoza, takodje se moze koristiti za manje posekotine i ogrebotine jer smanjuje svrab i bol. 


RICINUSOVO ULJE ZA OBRVE I TREPAVICA

-Upotreba ovog ulja ubrzava rast obrva i trepavica i doprinosi njihovoj gustini. Sve sto je potrebno jeste da nanesete ulje na vase obrve ili trepavice, ostavite preko noci da deluje i svakodnevno ponovite postupak. Takodje mozete zasebno svaku obrvu masirati nekoliko minuta, ostaviti pola sata da deluje a zatim isprati mlakom vodom i sredstvom za umivanje. 


RICINUSOVO ULJE PROTIV INFEKCIJE KOZE GLAVE

-Infekcija koze glave moze izazvati velike probleme sa kosom kao sto su celavost i svrab. Buduci da ricinusovo ulje ima antifugalna, antibakterijska i antivirusna svojstva, ono se uspesno bori protiv patogena i mikroorganizama koji izazivaju ovakve probleme. Redovnom upotrebom cete izleciti kozu glave. 


OSTALI BENEFITI RICINUSOVOG ULJA
Pored navedenih stvari, ovo ulje moze resiti i sledece probleme:

-Multipla sklerozu
-Parkinsovu bolest
-Celebralnu paralizu
-Reumatske bolove
-Menstrulane probleme
-Migrenu
-Znakove starenja
-Abrazije na kozi
-Upale




Do sledeceg posta, Jasmina 









Нема коментара:

Постави коментар