понедељак, 19. септембар 2016.

Kokosovo ulje i njegove namene!

U poslednje vreme primecujem da se sve vise ljudi okrece prirodnoj kozmetici. Nega i odrzavanje naseg tela je od presudnog znacaja. Dolaze nam i hladniji dani te je bitno da nasa koza uvek bude hidrirana onako kako zasluzuje. Danas cu vam pisati o kokosovom ulju tj u koje svrhe mozete da ga koristite. Znamo svi koliko je poznato i koliko se cesto pise i prica o njemu. Krenimo...






1. MASKA ZA KOSU 
-Nanosim ga pre pranja kose u debelom sloju najvise na krajeve kose a zatim i na teme. Dobro utrljam i zatim zamotam kosu u peskir. Sve to drzim najmanje sat vremena, nekad i po par sati kada nemam obaveza. Kosu redovno operem samponom, ulje se bez problema skine i ne ostavlja masne tragove i slepljene vlasi. Nakon toga stavim obican balzam ili masku za kosu. Kosa bude savrsena.Cak i moja blajhana i farbana kosa koju tretiram svakih mesec dana izgleda zdravo i sjajno. 

2. PILING ZA TELO
-Uzmite odredjenu kolicinu kokosovog ulja i pomesajte sa smedjim secerom. Stavite smesu u frizider i kada se ohladi spremno je za koriscenje. Koza nakon ovog tretmana bude savrseno glatka i u isto vreme hidrirana. Videcete razliku nakon upotrebe.

3. PILING ZA LICE
-U kokosovo ulje dodajte malo sode bikarbone kako biste dobili sto blazi piling. Sa smesom pilingujte lice i nakon toga isperite sapunom ili umivalicom koju koristite. Takodje, ja cesto koristim i obicnu crnu kafu kako za lice tako i za telo, miris je bozanstven a takodje ce vam cescom upotrebom pomoci u borbi protiv celulita.

4. SKIDANJE SMINKE
-Nanesite malo ulja u tecnom stanju na tufer i nezno skinite sminku. Nakon toga isperite lice kako bi nestao 
masan trag. 



5. HIDRATACIJA
-Masne kiseline u kokosovom ulju pomazu pri ocuvanju hidratantnosti koze, namazite sve suve delove na vasem telu i ostavite da se upije. Koza ce vam biti zahvalna. 

6. KREMA ZA BRIJANJE
-Ukoliko imate osetljivu kozu kokosovo ulje mozete iskoristiti i u ove svrhe.

7. MASKA ZA RUKE I STOPALA
-Uzmite kokosovo ulje i pomesajte sa vasom hidratantnom kremom koju koristite. Umotajte ruke u kozmeticke rukavice ili ako nemate mozete se posluziti obicnom kesom. Ostavite da deluje minimum pola sata, suva koza oko noktiju i na samim rukama ce biti nahranjena nakon ovog tretmana. Isto mozete uciniti i za stopala.

8. MASAZA
-Kokosovo ulje mozete koristite za masazu umesto etericnih ulja, blazi je miris a i vise ce vam nahraniti kozu.

9. NAKON DEPILACIJE
-Cesto nakon depilacije kada dodjem kuci i okupam se volim da se namazem ovim uljem. Kao sto znate, koza bude izmucena nakon tretmana, ujedno i pilingovana jer se skida povrsinski sloj koze koji je suv. Kokosovo ulje joj vrati elasticnost i sjaj, takodje ublazi crvenilo. 

10. KREMA ZA SUNCANJE
-Iako nam je leto proslo, informacija ce posluziti za sledecu godinu. Kokosovo ulje blokira i do 30% ultraljubicastih zraka, takodje pomaze kod dobijanje zeljenog tena i naravno hidrira kozu posto je sunce isusuje. 




Do sledeceg posta, Jasmina 

Нема коментара:

Постави коментар