среда, 19. октобар 2016.

DIY Shower jelly - Hello Kitty soaps!

Danas bih zelela da sa vama podelim jedan DIY projekat koji ce, verujem, biti mnogima zanimljiv i od koristi. Naime, kao sto vidite u naslovu radi se o malim zelastim sapunima. Lako se prave, malo proizvoda vam je potrebno a mogu veoma lepo da izgledaju bilo da ih pravite za sebe ili kao poklon nekome. Ja cu vam u ovom posto pokazati obicnu i najbrzu verziju ovih sapuncica dok cu u nekom od narednih uraditi malo kreativniju verziju. Ukoliko vas zanima kako da i sami napravite ovako nesto, nastavite da citate.



POTREBNO:

-želatin ( 2 kesice )
-gel za tuširanje po vašem izboru
- silikonski kalupi 
-posuda otporna na toplotu
-kašika
-Čaša vode




1. Izmerite punu casu vode a zatim je sipajte u dzezvu da prokljuca.



2. Dok se voda greje uzmite zelatim i sipajte u posudu otpornu na toplotu.


3. Kada voda pocne da vri, sklonite je sa sporeta i lagano dodajte u posudu sa zelatinom. Zatim odvojite vreme za mesanje smese kako bi se lepo stopila ova dva sastojka.



4. Nakon sto ste dobro izmesali i dobili gelastu smesu dodajte 10 supenih kasika vaseg gela za tusiranje. Ukoliko vam je gel bez boje, kao sto je to sada u mom slucaju i sapuni ce vam biti takvi. Naravno, uvek mozete dodati malo boje za kolace ali o kreativnim idejama u narednom postu. Nakon sto dodate gel dobro mesajte da se ponovo sve sjedini.




5. Uzmite silikonske kalupe u onim oblicima kakvi biste voleli da vam budu sapuni. Sipajte lagano gelastu masu ali nemojte ici do vrha. Ukoliko vam se malo mehurica pojavi na vrhu u kalupu, pokupite ih kasikom.


6. Kada ste napunili vase kalupe, ostavite ih u zamrzivacu na sat i po vremena ili u frizideru na 3 sata da se stegnu. Kada ih izvadite izgledace ovako:


Cim vidite da prva tanka korica od leda pocinje da se stvara mozete ih izvaditi i spremni su za koriscenje
Evo kako oni izgledaju na kraju:


Miris ce biti potpuno identican kao vas gel za tusiranje. Mozete ih koristiti i za pranje ruku posto su tako mali i slatki. Lepa su dekoracija u vasem kupatilu i mislim da ce se dopasti svima koji ih budu koristili :)


Nadam se da vam se svideo post, hvala vam sto me citate! :)


Do sledeceg posta, Jasmina 




















10 коментара:

  1. Ovo je super, samo gdje mogu kupiti kalupe?

    aminique.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  2. Konačno neki jednostavan recept za ovaj projekt! Stalno po Youtubeu viđam jelly sapune, a sastojci koji se koriste nisu dostupni na našem tržištu :(
    Hvala na ovom receptu, sigurno ću isprobati. <3

    Ako ste u potrazi za dobrim blogom koji se bavi svakakvim temama, škicnite blog Marina's place :)

    ОдговориИзбриши