недеља, 4. децембар 2016.

Decembarski dani kao sinonim za radost!

Novembar je proleteo, jesen se stisala i ponovo nas napustila do sledece godine a na njeno mesto je stupila, najlepsa, zima. U vazduhu se oseca miris hladnog vetra koji nosi dim iz odzaka, miris prvog jutarnjeg mraza pomesanog sa gustom maglom dok poneka pahulja snega najavljuje pravu euforiju. Decembarski dani su oduvek imali posebnu car koju nije mogao ni jedan mesec da premasi. Sama pomisao na decembar je u meni budila radost, veliku dozu zahvalnosti i zelje da nekome dragom ovaj poslednji mesec u godini ucinim posebnim. Tokom ovih dana, volim da uzivam u toplom domu uz solju caja, dobru knjigu, prelistavanje omiljenih magazina i naravno citanje blogova i gledanje sadrzaja na Youtube-u. Nikako ne mogu da izostavim atmosferu koju upotpunim mirisnim svecama kao i raznim vrstama lampiona i novogodisnjih dekoracija. Volim kada dom odise posebnom cari i toplinom koja nas jos vise uljuljka u sve ovo.




Kao sto vec znate, obozavam sminku ali moram priznati da tokom ovih dana znatno manje trosim na nju. Posvecujem se iskljucivo novogodisnjim stvarima i iz godine u godinu ih imam sve vise. Obozavam crvenu boju, zlatni sjaj i sljokice, bele pahulje u svetlecim kuglama kao i razne ikebane, srebrne sisarke i male ukrasne svece. Naime, uvek poranim sa kicenjem i cim se zavrsi Halloween euforija, to je znak da treba skloniti jesenju dekoraciju i ustupiti mesto praznicnoj. Neki smatraju da je previse  rano, ali imajuci u vidu da sve brzo prodje, zelim sto vise da uzivam u onome sto volim, te neka svako radi kako mu je volja. :)




Decembar je, izmedju ostalog, mesec zavrsetaka i novih pocetaka i zaista je tako. Koliko god se nekome cinilo bezazleno, jedino je vreme ono na sta ne mozemo da uticemo. Godine jure jedna za drugom, svakim danom smo sve stariji, mudriji, iskusniji i svakim danom shvatamo koliko smo nemocni u odnosu na svaki sat, minut ili sekund koji nas potkrada i ostavlja za nama deo zivota. Pa ipak, nesto mozemo uraditi, a to je da uzivamo u svakom trenu, da ne cekamo sutra vec da zivimo sad, da budemo zadovoljni malim stvarima a da se uvek nadamo vecim uspesima i da tezimo ka ispunjenom zivotu i sirokim osmesima.




Svaki dan je prica za sebe, svako godisnje doba je tu da nam slikovito prikaze prolaznost, a decembar je tu da nas obraduje novim pocetkom i da nam da vremena za razmisljanje sta je ono sto iz prosle zelimo da prenesemo u Novu godinu a sta je ono sto ce nam ostati samo u secanju. Nadam se da je ono sto ostaje iza vas samo lepo i da cete se sa radoscu prisecati svakog trena iz 2016. godine. :)



Nadam se da vas se svideo post i da ste uzivali citajuci, tek je pocetak decembra i planiram da napisem jos mnogo slicnih sa dosta kreativnim slika i ideja. Do sledeceg, dodjite da se druzimo na drustvenim mrezama, linkovi su ispod, hvala sto me citate! :) 

Instagram - jasmina.savic_mua



Do sledeceg posta, Jasmina 




4 коментара:

  1. Predivno napisan tekst, baš sam uživala! :)
    PS: Tvoj sam novi čitalac, nadam se da ćeš i ti biti moj.

    The Fashion Spell | Instagram

    ОдговориИзбриши
  2. Ahh predivan tekst! Nisam znala za tvoj blog do sada, a sad sa zadovoljstvo sam se uclanila :D
    Fashion Lover

    ОдговориИзбриши