субота, 26. децембар 2015.

Decembar kao i svaki drugi mesec?

Jos jedno decembarsko jutro je osvanulo. Budim se u svom krevetu, u toplini sobe a u vazduhu osecam miris sasusenih kora mandarine od sinoc. Gledam kroz prozor i nazirem neznatnu maglu kroz koju se povremeno provlace zraci zubatog sunca. Znajuci koji je datum kroz glavu mi prolazi slika sneznog pokrivaca koji prekriva krovove kuca a deci izmamljuje osmeh. I dalje, snegu ni traga. Odlazim do kuhinje, sipam mlaku vodu u dzezvu a potom spremam kesicu caja. Uzimam casopis i dan pocinje..


Tokom decembarskih dana priroda i ljudi pocinju da zive smirenije, tise i na neki nacin ih vodi melanholija. Mnogima su zimski dani najgore doba godine jer u njima ne nalaze nikakvu car. Medjutim, zima moze biti itekako lepa, samo treba dublje zaci u sve njene skrivene lepote i prepoznati bas one koje ce nas oduseviti. Sneg, novogodisnja euforija, ukrasi, svetla lampiona i lepo ukrasenih kuca, ulica i gradova odaju toplinu oko srca coveku koji zna da uziva u malim stvarima. Setnje ulicama tokom zimskih noci, razgledanje izloga prepunih dekora sa crvenim i zlatnim motivima, hvatanje pahulja i odabir poklona za sve one nama drage osobe koje su ispunile prethodnu 2015. godinu jesu samo neke od svih onih stvari koje nam donosi zima i decembar. Sigurna sam takodje, da mnogi od vas kao i ja sada ispijate svoj vruc napitak u vidu caja, kafe ili tople cokolade, sedite i citate vama drag blog ili pak casopis i na taj nacin uzivate u toplini vaseg doma. Okitili ste jelku najlepsim ukrasima koje ste pazljivo birali i sada se divite njenoj lepoti. Jelke su po meni najlepsi ukras koji nam zima daje. One same po sebi i ne okicene ispred nase kuce, u dvoristu ili obliznjem parku stoje pravo suprotstavljajuci se hladnoci i simbolicno oznacavaju smenu godisnjeg doba i naravno godine.



Decembar je mesec srece, radosti, novih odluka, novih pocetaka, zavrsetaka starih problema, ljubavi i darivanja i zbog toga se razlikuje od svih ostalih. Mesec kroz koji nas prati euforija zimskih dana, susreti sa najblizim osobama i planiranje novih ostvarenja. Budite srecni i uzivajte u svakom novom danu koji vam je poklon koliko i zivot. Usrecite nekog kako biste i sami bili srecni i nikad, ali bas nikad nemojte prestati da mastate. Zelim vam srecne praznike i ostvarenje svih zelja!


Do sledeceg posta, Jasmina 


1 коментар: